keskiviikko 31. elokuuta 2011

tiistai 30. elokuuta 2011

Ompelisko vähän?

Ei, ei vähääkään, se on ruostunut jumiin.
















Jos oikein hahmotan heikosti erottuvan nimen, niin tämä konekaunotar on "G.A.Petrelius, Åbo." Harmi että siitä puuttuu pöytä ja jalat, jotka ovat näkemieni kuvien perusteella erityisen kauniit. Luulisin että kone on 1800-luvulta.

Kunnallisneu­vos Gustav Albert Petrelius (1836 - 1910). Hän oli porilaisen kultasepän poika, joka perusti Turkuun vähittäiskaupan 22-vuotiaana.
Varsinainen ura avautui kuitenkin tekstiiliteollisuudesta. Petrelius perusti Turkuun Suomen ensimmäisen paitatehtaan ja myöhemmin myös sateen- ja päivänvarjoja valmistavan yrityksen. Hän hankki yhdessä Carl Fredrik Junneliuksen kanssa Barkerin puuvillakehräämön vuonna 1888, jonka pääjohtajana hän vaikutti merkittävästi edustamansa teollisuudenalan kehittymiseen Turussa.
Petreliuksen suhteet aikansa yritysmaailmaan ulottuivat myös muille aloille. Hän oli mukana perustamassa Turkuun myös höyrylaivayhtiötä, kylpylaitoksia ja tulitikkutehdasta. Hän oli usean höyrylaivayhtiön johtokunnan jäsen ja sai lopulta ansioituneena yrittäjänä kunnallisneuvoksen arvonimen. Lapsettomana kuollut liikemies testamenttasi muhkean omaisuuden kotikaupungilleen yleishyödyllisiin tarkoituksiin, etenkin julkisten paikkojen kaunistamiseen.


Lähde: http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=56873

maanantai 29. elokuuta 2011

sunnuntai 28. elokuuta 2011

lauantai 27. elokuuta 2011

Raatihuoneella

Viime vuonna pääsin ensimmäistä kertaa käymään raatihuoneella. Se oli kaunis myös sisältä ja yllätyin että siellä oli niin paljon kauniita kulta-ajan taiteilijoiden tauluja.













perjantai 26. elokuuta 2011

Hilloamismaraton

Kellarissa jo:
Mustaherukkahilloa
Punaherukkahilloa
Vadelmahilloa
Puna- valkoherukka- vadelmahilloa
Kirsikkahilloa
Persimmonhilloa
Vesimelonihilloa
Omenahilloa
Karviaischutneyä














Haaveissa vielä:
Aroniahilloa
Mustikkahilloa
Ruusunmarjahilloa
Pihlajanmarjahyytelöä
Rabarperisosetta
ja
Puolukkasurvosta


Puuroihin
Lättyihin
Pannariin
Jäätelöön
Piirakoihin
ja
Lihan kanssa

torstai 25. elokuuta 2011

Vimma

Mikä se vimma oikein on, kun pitää saada antiikkiastioita loputtomiin. Lautaspinoja, lasirykelmiä, kahvikuppivuoria, kulhomeriä, kannutaivaita. Suunnittelen myyväni osan kirpputorilla ja jättäväni vain helmet jäljelle. Katsotaan onnistuuko.

(-nimimerkki viime viikonloppuna rompepäivillä, ensi viikonloppuna rompepäiville-)







keskiviikko 24. elokuuta 2011

tiistai 23. elokuuta 2011

Aikamatkalle

Sadonkorjuukiireiden keskellä haaveilen ajasta sukututkimukselle. Kokonaisia päiviä arkistomöyrimistä ja reipasta etenemistä. Ehkäpä jonkun ajan päästä.










maanantai 22. elokuuta 2011

sunnuntai 21. elokuuta 2011