tiistai 26. kesäkuuta 2012

Talon tunnelma
Hassua muuten miten joissain paikoissaon vanhva tunnelma, ikään kuin ilmaa voisi leikata veitsellä.Selkäpiitä vähän karmii ja miettii että mitähän pahaa paikalla on tapahtunut.

Kuvan talo sijaitsee Mäntsälässä erään kartanon takana, pienen tien varressa, metsän ympäröimänä. Kävelin tiellä 80-luvulla ja tunsin voimakkaan negatiivisuuden huokuvan talosta. Käännyin kammoten takaisin tulosuuntaani. Vuosien ajan talo on ollut mielessäni. Aina välillä olen pohtinut, että löytäisinkö paikalle enää.

Viime vuonna löysimme paikan ja jännittyneenä kävin talon portilla ottamassa pari kuvaa. Pihassa oli auto ja taloa oli selvästi rempattu viimeaikoina. Mutta asumattomalta talo näytti edelleen. Paha ilmapiiri oli kuitenkin haihtunut. Olisi ollut mukava tutkailla taloa hiukan enemmän ja haastatella jotakuta paikallista, mutta sinne talo jäi nököttämään arvoituksellisena edelleen.

Ehkä asia joskus selviää!
2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Entisessä anoppilassaini oli paljon huoneita ja yhteen huoneeseen menin vain, jos oli pakko. En kehdannut kertoa kenellekään, kyselin toki talon vanhaa historiaa, mutta kukaan ei tiennyt mitään erikoista. Joka kerran, kun menin siihen huoneeseen niskavillat nousivat pystyyn ja jouduin koko ajan katsomaan olkani ylitse, kesäpäivänäkin. Huhhuh. Uskon, että paha voi jäädä asumaan, jos jää selvittämättömiä asioita tai jotain kamalaa. Muuten kyllä tuo talosi oli mukavan näköinen

Thilda kirjoitti...

Vilukissi; No huh! Kuulostaa karmivalta. Vaikkakin myös hyviä näkymättömiä joskus tuntuu läsnä olevan(millon missäkin), noin niinku vastapainoksi. Noin mäkin uskon. Jotain jää tapahtumapaikalle joskus pitkäksikin aikaa. Jotkut ihmiset sitten tuntee sen selkäpiissään. Olis kiva tietää ja kuulla enemmän aiheesta.