tiistai 17. toukokuuta 2011

Herkuttelua Saksanmaalla

Ajattelin syödä välillä kevyesti, niin ettei päätös joka ilta pizzaan kallistuisi. Salaatti on tunnetusti naisten heiniä ja laihduttajan perusruokaa. Pöytäseurueen miespuolisia jäseniä vähän kyllä nauratti kun lautasellani oli 15 cm korkea keko keveyttä...


Ihmetystä herätti paikallisten syömäkulttuuri. Ensin paikalle soljuu solakoita henkilöitä jotka asettuvat pöytään. Alkajaisiksi he tilaavat samantapaiset salaatit kuin minulla kuvissa. Jokaiselle siis oma annos. Sitten he siirtyvät pääruokaan ja syövät isot pizzat. Jokainen omansa, kuinkas muuten. Kippaavat siinä samalla kannun viiniä palan painikkeeksi. Halpaa ja hyvää kuin mikä, mutta miten tämä on mahdollista? Siis se että nämä ihmiset ovat todellakin solakoita. Kateellisena tätä vain kummastelen.
Hotellin vieressä oli kaksi mainiota pizzeriaa 1700-luvun taloissa. Listalta saattoi valita "pienen", "keskikokoisen" tai "ison" pizzan. Viimevuodesta viisastuneena en tilannut kertaakaan isoa versiota, sillä tämä pienikin pursuaa pizzalautasen reunojen yli. Hintaa tälle pizzalle tuli 6,5 euroa. Seuraava koko oli vain 0,5 euroa kalliimpi.Kirsikkajäätelöä, melonijäätelöä, amadeusjäätelöä, mantelijäätelöä, pistaasijäätelöä, omenajäätelöä... hintaan 75 snt/ pallo! (Suomessa vastaavalla rahalla saisi ehkä pienellä kahvilusikalla pyöräytetyn pallon?)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas herkullisen näköisiä salaattiannoksia ja jäätelötötteröitä! Salaattiannoksella jaksoi varmaan hyvin pitkään. Itselläni on jäätelön syönti hiukan vähentynyt, koska minulla on laktoosi-intoleranssi. Täysin laktoosittomien jäätelöiden valikoima on niin vähäistä. Rakastan kaikkia kinuski-suklaa-pähkinäraehippusjäätelöitä. Jatkuvasti kun ei viitsisi laktoosipilkkojiakaan syödä.

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Olivat tosiaan hyvin herkullisia! Ja salaatilla olisi jaksanut vaikka koko päivän. Teki tiukkaa saada ahdettua se kitusiinsa.

Minun kesäkauteni on alkanut päivittäisillä jäätelöillä. Vaikkakin on ikävä tuota saksalaista hinta-laatusuhdetta!

Anonyymi kirjoitti...

Herkullista!Lurps!

_vippe

Thilda kirjoitti...

Vippe; No niin tosiaan oli! Aivan ihania!! :P

HELLA-STELLA kirjoitti...

Mmmm...Looks too good to be true...Must start my jäätelö season too!!!!

Thilda kirjoitti...

HELLA-STELLA; It was so so good and very cheap! I already started :D!