maanantai 26. heinäkuuta 2010

Harmin kyyneleetKuvan nukke on ostettu Saksasta lelumessuilta muutama vuosi sitten. Myyjinä oli kaksi vanhempaa leidiä, nukkekeräilijöitä. Nukke on tehty 1800-luvun puolivälissä, eikä sen hintakaan päätä huimannut (muihin ikätovereihin verrattuna). Kädessä on pieni hauska yksityiskohta; valmistusvaiheessa käsi on katkennut, mutta se on laitettu uudelleen paikoilleen ja laitettu lasitteeseen. Joten käsi ei ole poikki, vaikka näyttää siltä.

Minä vein aarteen töihin näytille ja onnistuin pudottamaan sen betonilattialle ottaessani nuken esiin laukusta. Käsi meni poikki, se toinen, joka on ehjän näköinen. Liimasin käden niin ettei haaveria juuri huomaa, mutta harmittaa se kuitenkin. Rikki mikä rikki. Nukke on selvinnyt 150 vuotta kaikista leikeistä ehjänä. Sitten tulen minä ja pudotan sen ensi töikseni.

7 kommenttia:

VIILHVILE kirjoitti...

Hello! Just stumbled upon your blog today, and although I don't understand a word of Finnish, I so enjoyed the photographs. Lovely little doll, from late 1800, I suppose. Also - I'm very curious about all the crusifixes; where is that from? Looks a bit scary, almoust...

Have a lovely week!

Thilda kirjoitti...

Viilhvile; So much thank you! :)
This doll is from middle of 19th century and I told in blogtext that I bought it from Germany and then, dropped it and it's hand went broken! (Not that hand which seems to be broken, it is original mistake from the dollfactory, but the other one.)
Crosses are from "hill of crosses" in Lithuania.
Have a lovely week to you too!

Anonyymi kirjoitti...

sirpaleet tuovat onnea! parempi särkynyt käsi kuin särkynyt sydän!!!


jenny

Thilda kirjoitti...

Jenny; Kiitos lohdutuksesta! :)

vilukissi kirjoitti...

Pitkä elämä tuo kolhuja ja sinä parannit ne! Nyt olette tavallaan kuin liimatut toisiinne!

Thilda kirjoitti...

Vilukissi; Voi kun nätisti sanottu!!

gunagolu kirjoitti...

Ihastuttava nukke! En tiedä oletko tietoinen, että tuollaisia nukkeja kutsutaan Frozen Charlotte:ksi ja siihen nimeen liittyy ihan oma tarinansakin jota kerrottiin lapsille varoituksena: Äiti käski Charlotten pukeutua lämpimästi talvella ulos mäenlaskuun, mutta Charlotte ei uskonut ja jäätyi kuoliaaksi. Siksi nuo nuketkin ovat tuollaisia hieman jäätyneitä :)