torstai 22. heinäkuuta 2010

Notkumista romaanin kanssa

Löysin kuin löysinkin matkaltani 60-luvun uimapuvun, keltavalkoisen, selästä syvään uurretun. Heti sen jälkeen löysin UFF:lta niinikään 60-luvun punaisen uimapuvun, paljon huokeammalla. Taidan keräillä uimapukuja. Ne froteebikinit vaan vielä ihastuttaa niin paljon että pakko sellaiset on jostain löytää. Ennemmin tai myöhemmin, jaksan kyllä odottaa.

Näissä tunnelmissa on mukava lukea Anni Polvan romaaneja, jotka näkyvät kuvina silmissäni aivan kuin Suomi-filmit. Tällä hetkellä on meneillään "Varo rakkautta!" vuodelta 1952. Niiden kertomukset ovat niin kaukana nykypäivästä, että oikein solahdan niihin nautinnollisesti. Sain kirjoja ystävältä ison pinon, kiitos niistä! Taidan kerätä koko Polvan tuotannon... tai ainakin 60-luvun romaaneihin saakka. Uudempien henki liippaa liiaksi nykypäivää, ääääh!Kuvassa on viimeksi nuken käytössä ollut liivipaita, ehkä 50-luvulta.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Mulla taitaa olla vähän tämän tyyppinmen pienen pieni liivipaita! Se on mulla vanhassa ikkunakehyksissä. Ihana tuo löytämäsi vanha albumikin, aivan riipaisi...kaunista käsialaakin! Voi kun olisi omia vanhoja tallella, eipä ole, ei niin. Vai siirryt uimapukujen keräilijäksi. Hauskaa!

Thilda kirjoitti...

Vilukissi; Varmaan kaunis ikkunakehyksissään! Niin, kerään kaikkea... tosin olen vakavia puhutteluita pitänyt itselleni viimeaikoina. Esineitä ja astioita enää äärimmäisen harvoin, koska ne vievät tilaa! Vaatekaapissa näemmä vielä on, muka! ;)