tiistai 4. toukokuuta 2010

Uusi Windstein, osa 1/2

Vanha Windstein tuhottiin (yksi monista kerroista historian pyörteissä) 1332 ja tämä uusi rakennettiin 1339. Lopullisesti linnan tuhosivat Ranskan joukot kolmikymmenvuotisessa sodassa 1676.Tämä linna onkin suorastaan moderni vanhaan Windsteiniin verrattuna.

Erkkeri keskiajan tyyliin. Tällaisista rakenteista pidän!

Tornin juurella on ilmeisesti ollut kaivaukset hiljattain. Olisi ollut mukava nähdä täkäläisiä työtapoja ja niitä löytöjä!


Viehtymykseni kuluneisiin portaisiin on ilmeinen.

Linna oli sisältäkin yllättävän laaja. Monia yksityiskohtia ja mielenkiintoisia rakenteita.

Edellisestä kuvasta suoraan oikealle. Kaunis korkea osa on säästynyt tuholta ainakin ulkoseinien osalta. Puiset portaat olivat huolestuttavan heikossa kunnossa, mutta se ei tietenkään estänyt tutustumista "kerroksiin".

Kallioon hakattu kellarihuone korkean osan alla. Oikeassa reunassa näkyy taas muistakin linnoista tuttu kannatinpylväsrakenne.

Ikkunoista kurkistellessa tulee pakostakin mieleen, että millainen on mahtanut olla keskiajan näkymä. Ehkä ei kovin paljon poikkea nykyisestä.

2 kommenttia:

eilen tänään huomenna kirjoitti...

voi miten mielikuvitusta kutkuttavia ovat olleet viime aikojen postauksesi. Voin yhä sijoittaa mielessäni tuonne monta lapsuusajan leikkiä!

Thilda kirjoitti...

Mukava kuulla että kuvat on kiinnostavia. Voi kunpa lapsena olisikin ollut noin mainiot leikkipaikat!!