keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Bengtskär I

Olen haaveillut vuosia käyväni Bengtskärin majakalla, joka on mielestäni Suomen kaunein ja kiehtovin majakka. Tänä kesänä tarjoutui tilaisuus matkaan, josta nautimme täysin siemauksin. Oli kaunis heinäkuun lopun päivä, vaikkakin merenkäynti oli vuodenaikaan nähden yllättävän kovaa. Laivaamme kuitenkin ohjasi taitava kapteeni, joka sai kiljuvat matkustajat rauhoittumaan.

Bengtskärin majakka on rakennettu 1906, ihmisten kyllästyttyä hengenvaaralliseen karikkoiseen alueeseen, joka on ollut lukuisten laivojen ja veneiden tuho satojen, tai kukaties tuhansien vuosien ajan.

Bengtskär on kaunis silokallioluoto. Luodolla ei kasva ruohon ja muutamien luonnonkukkien lisäksi mitään, sillä jättimäiset aallot pyyhkivät kaiken irrallisen mereen säännöllisesti viimeistään syysmyrskyjen aikaan. Majakanvartijaperheet ovat yrittäneet viljellä majakan pihassa aikoinaan kasvimaata, siinä kuitenkaan koskaan onnistumatta.2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Olen myös käynyt majakalla ja se yksi hienoimmista päivistä! Upea aurinkoinen kuuma päivä ja oli kerrassaan vaikuttavaa.

Thilda kirjoitti...

Sini; Mukava kuulla että sinunkin matkasi sinne oli hieno! Voimme siis suositella kaikille! :)