sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Voiko taloon rakastua?

Minä näköjään voin! En ole koskaan eläissäni nähnyt näin suloista taloa. Ikää tällä talolla on tasan 595 vuotta! Mikä kunnioitettava ja ällistyttävä ikä. Kaiken huipuksi pääsimme taloon sisälle. Talossa pitää viinitupaa iäkäs nainen poikansa kanssa. Istuimme ikkunan ääressä siemaillen paikallista valkoviiniä. Talo on todellakin noin kapea kuin keskimmäinen kuva näyttää. Siellä juuri ja juuri mahtuisi nukkumaan poikittain.

Sisäkuvassa näkyvän katon yläpuolella oli avoin tila, vajaan metrin korkuinen. Ikkunaseinältä alempi katto oli auki, niin että tuohon "välikattoon" saattoi kurkistella. Tiskin (kuvassa avoimen oven takana) suunnasta välitilaan johti ikkuna. Myös ylimmässä kuvassa voi nähdä pienet ikkunat heti ison päätyikkunan yläpuolella. Kysyin mikä tila se oikein on. Varasto vai pakopaikka? Kukaan ei tiedä enää. Se on talon oma salaisuus. Sain luvan kurkistaa myös talon toiseen kerrokseen, jossa oli pari pientä huonetta pöytineen ja sitten ovi yksityistiloihin. Ette usko miten onnellinen olin!


1 kommentti:

Anna Vihervaarasta kirjoitti...

Voi mikä ihanuus, tällaisia taloja ei tosiaan tehdä enää eikä tietenkään Suomessa ole koskaan tehtykään. Omituista ajatella, että talo on ollut pystyssä satoja vuosia, kuinka monta asujaa ja elämänkohtaloa se onkaan nähnyt. Pistää miettimään. Aurinkoista päivää!