maanantai 12. syyskuuta 2011

Kamera käy

.

Tänä vuonna olen ottanut kuvia enemmän kuin koskaan. On ollut niin monta matkaa ja tapahtumaa, jota on ollut ihana kuvata. Välillä tuntuu siltä, etten näe mitään maisemaa rauhassa ilman että hapuilen kameraa esiin. Katson ympärilleni ja näen kuvan raameja, "tuosta saisi hyvän kuvan" ajattelen siellä täällä. Parhaat tilanteet ovat ohitse ennenkuin käsi ehtii reagoida. Välillä yritän olla tarttumatta kameraan ja vain nauttia näkemästäni ihan rennosti.

Joskus tulee kuvausväsymys. Ei kiinnosta. Turhauttaa. Miksi minä muka kuvaan koko ajan. Kuvat katoavat tai tuhoutuvat kuitenkin ennenpitkää vaikka olisi varmuuskopioita. Kun näen kuvat, jotka kuvaushetkellä ovat tuntuneet hyviltä, koneella ne näyttävät surkeilta.

Mutta totuus on, että blogi on vaikuttanut kuvaamiseeni todella paljon. Vaikka aina olen kuvannut paljon katoavaa maisemaa ja rakennuksia, on kuvissani mukana nykyään eri näkökulmaa ja eri aiheita myös. Monesti ajattelen "tämä pitää kuvata blogiin". Kaikkien muutosten ja myllerrysten keskellä kuvaamisesta on tullut tärkeä osa elämääni. Suuri kiitos siitä kuuluu teille blogissa vierailijoille! Kiitos!Ei kommentteja: