perjantai 5. maaliskuuta 2010

Toisto on tärkeintä

Hei vaan! Heilutan tässä tassua kaikille niille jotka toivoivat lisää verhokuvia. Joten tässäpä niitä sitten tulee.


Puolat ikkunanväliin keksin alunperin siksi, kun noi vintageverhot on hiukan lyhyet... Ja nyt puolat näkyy vähän niiden altakin. Puolat on valittu sävy sävyyn verhojen kanssa.


Yllä haitarimaisesti aseteltujen (metallilangalla yhteen sidottujen) kangaspuun pirtojen yksityiskohta.
Yllä kaunis kaiverrus pirran päässä.


Yllä pesulauta ikkunanvälissä.


Työhuoneen ikkunalla tummasävyiset puolat.

9 kommenttia:

Ullakon Aarteet kirjoitti...

WAU !!!

meillä on ikkunoiden välissä lähinnä ketarat pystyssä makaavia kärpäsenraatoja....

aurinkoista viikonloppua !
- johanna-

Anis kirjoitti...

Ihan mahtavaa!!

Mistä olet löytänyt tuollaiset määrät pirtoja?

Thilda kirjoitti...

Ullakon aarteet; :) samoin sinne!

Anis; niitä on kertynyt kun aina kirppiksiltä ja rompepäiviltä ostin sopuhintasia. Kamalan likasia ne vaan ensin oli, 1)hakkasin niitä parvekkeen kaidetta vasten enimmät kärpäsenraadot pois 2)harjasin riuskasti irtopölyt pois 3)upotin veteen ja pesin lopunkin lian irti 4) kuivatin auringossa ja askartelin käyttöön.

vilukissi kirjoitti...

Sulla täytyy olla aika leveä ikkunalasien väli, koska puolat eivät näytä pieniltä! Mullakin olisi pyykkilauta ja sellainen pikkuinenkin pyykkilauta...pakko on nyt tunnustaa, että olen katsellut aivan eri silmällä tavaroitani....tahtoo lähteä nyt matkimisen puolelle (mulla siis)...mutta sulla on aivan ihastuttavia ideoita!! Jossakin lehdessä oli kiva kuva, jossa oli "rullapenkkiin" lankojen tilalle laitettu pitsejä. Rullapenkki ... en tiedä edes onko se oikea sana sille, siis sellainen jossa on rullia (olipas älykästä) vieretysten ja päälletysten ja joihin on laitettu/kehrätty (?) villalankaa ymv. En ole koskaan muuten nähnyt noin isoja puolia!!

Thilda kirjoitti...

Puolat on lopetetun kutomon jämiä. Kudoin jopa niitten langoista oviverhon kerran. Ja niitä on kassillinen vielä varastossa. Juu, ilmeisesti ikkunanvälit on reilun kokoiset. Ota mun puolestani ideoita kuvistani niin paljon kuin sielu sietää. Ei mulla oo patenttia niille :)

Rullapenkki tai rullatuoli on aivan oikea sana esineelle. Minullakin on yksi. Sitä käytettiin langan kertaamiseen.

vilukissi kirjoitti...

Mielenkiintoista..langankertaaminen. Sekin oli uusi asia! Ajattelin aina, että se oli vain jonkinlainen säilytykseen liittyvä teline. Ja kuitenkin meilläkin on ollut sellaisia tai sitten mummalla oli.

Thilda kirjoitti...

Niin, kas kun kehrätään niin se on aina yksinkertaista lankaa. Mutta koska se ei ole kovin kestävää niin kaksi yksinkertaista lankapuolaa laitetaan rullapenkkiin ja siitä sitten rukilla pyöräytellään niistä yksi kaksinkertainen lanka rukin puolalle. Usein kyllä pellavat on kertaamattomia koska pellavakuitu on niin pitkää, ettei se katkee toisin kuin esim villa, jossa säikeet on vain vähäiseltä matkalta kieppuneet toistensa lomaan.
Isoäideillä on ollu aika homma kankaittensa kanssa. Itse olen kokeillut pellavan kasvatusta ja muokkausta (liotus, rohkaus, loukutus, lihtaus ja häkilöinti) kehräämistä sekä rukilla että värttinällä, ja tietysti kutonut niistä. Kyllä kankaan arvostus nousee siinä hommassa!

vilukissi kirjoitti...

Vai niin niillä rulliilla on tehty! Mä istun kyllä kunnioituksesta nyt aivan hiljaa, kun luin tuosta pellavan kanssa hääräämisestäsi!!

Thilda kirjoitti...

:) Muista että mä oon syntyny väärälle vuosikymmenelle tai jopa -sadalle! (niinku profiilissa koetan selittää) ja hanakasti haluan oppia menneet taidot... ei siinä sen kummempaa ;)