tiistai 2. maaliskuuta 2010

Verhot

Tekstiili-ihmisenä pidän mahdottomasti kodintekstiileistä, etenkin vanhoista. Tässä pieni kavalkadi kotimme verhoista.Mielestäni boheemit ja hassut verhot olohuoneessa kertovat Inkeriläisten vaiheista. Alla yksityiskohtia neljän painokankaan eri kohdista.Yllä vierashuoneen raikasta vintagea.


Ruokailuhuoneen kotikutoinen pellavalakana, keskellä sauma ja iän jäljet :)"Kirjaston" vintagea, kirppislöytö.Samassa huoneessa vanhat puolat ikkunan välissä.Makuuhuoneen vanha lastenlakana.Kaunis nimikointi suurempana.

8 kommenttia:

Ritva kirjoitti...

kaunis kavalkadi!
mainiot olohuoneen verhot!

Thilda kirjoitti...

Joo, semmosiahan ne. Mulla on tapana ripustella ikkunoille millon mitäkin kankaita. Kaikenlaisia vintageverhoja ja lakanoita ihailen nykyään eniten.

vilukissi kirjoitti...

Laitoin ed.postaukseesi yhden osoitteen!

En ole koskaan nähnyt esim tuollaisia verhoja kuin nuo inkeriläisten vaiheista kertovat!! Kaikki verho komeita retronnäköisestä kotikutoisuuteen ja täysin erikoisiin (se inkeril.). Tuo puolajuttu ikkunanvälissä oli must! Mulla on keittiön ikkunan välissä savikukkoja ja omistan jonkin verran vanhoja puoliakin...ne laitan heti illalla työhuoneen ikkunan väliin!! Kiitos vinkistä!!

Thilda kirjoitti...

:) Siitä vaan puolia ikkunoille! Keittiön ikkunan välissä on kaiteita (pirtoja) koska kissojen vuoksi en pidä siellä verhoja. Kaiteet suojaavat mutta päästävät valon läpi. Mullakin savikukkoja komeron ikkunan välissä!

Kiitos, huomasin osoitteen, mutta laitoinkin sulle jo kommenttia siihen yhteen aihetta koskevaan postaukseen... :)

vilukissi kirjoitti...

Onko ne sukkuloita? siis sellaisia, joita käytetään mattopuissa viemäänmatonkudetta loimilankojen välistä???? Mun täytyy nyt katella, mitä muuta vois laittaa tosiaan ikkunojen väliin, puolia jo etsinkin, pitäisi katella kirpparilta lisää. Ja sukkuloitakin olisi, mutta et varmaan tarkoittanut niitä, ne ei varmaan pysyisi pystyssä. Pikkuruiset apteekin lääkepullot on jo kylppärin ikkunan välis.

Thilda kirjoitti...

Ei ne sukkuloita oo, vaan niitä "ritilöitä" joiden läpi loimi kulkee. Sellaisia vanhoja puisia. Joissakin puumerkkejä reunoissa. Oon sitonu ne yhteen rautalangoilla vähän kuin haitarille. Laitanpa kuvaa joku päivä.
Ja mullakin on kylppärin ikkunanvälis apteekkipulloja. Hajuvesipulloja pitäs vielä tunkea jonkun ikkunan väliin. Jä työhuoneen lasinvälis on tummasävyisiä puolia. Siitäkin voin laittaa kuvaa.

vilukissi kirjoitti...

Laita kuvia! Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta!! Nyt tiedän mitä ne ritilät on. Hitsit, kun en aikoinaan sosialisoinut kotoa...sitten äiti heitti ne pois, että "mitä noita katselemaan, ei ole niihin sopivia mattopuitakaan". Puupiikkisiä heinäharaviakin kaipailen.

Thilda kirjoitti...

Joo, mitään ei saisi ikinä heittää pois! (siksi täällä painiskellaan tilanpuutteen kanssa!) Laitan kuvia tällä viikolla.