tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pettymys no 1

.


Kuvassa vasemmanpuoleinen raastinrauta on isoisäni tekemä.Olen hullaantunut etnisiin ravintoloihin. Kiinalainen, Thaimaalainen, Intialainen, Malesialainen, Japanilainen, Nepalilainen, Kreikkalainen, Turkkilainen...

Pettymys oli valtava, kun kuulin että etnisiin ravintolohin rahdataan säkkikaupalla muun tavarantoimituksen joukossa aromivahvennetta, natriumglutamaattia!

MIKSI?

Niillähän on muutenkin loistavan makuista ruokaa. Miksi makuja pitää vielä vahventaa? En ymmärrä.

Saisinko Jasmiiniriisiä kanalla ja paljon korianteria ja chiliä. Ethän unohda natriumglutamaattia?


Viime viikolla päätin tarkastella ruokakaapin pakkauksia epäluuloisin mielin. Aromivahvennetta löytyy jopa chilitonnikalasta. Minut on lyöty.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tämä aromivahvenne-touhu on jotain joka saa minut raivon partaalle!! Tiesitkö että koe-eläin -rotille syötetään natriumglutamaattia, jotta ne lihoisivat? Siis sama määrä kaloreita "vahvennetuin aromein" on tykimpää tavaraa! Ainoa positiivinen seikka natriumglutamaattiin liittyen on se, että tuttu, joka kärsii sairaudesta jonka vuoksi makuaisti on lähes kadonnut, saa ainoastaan kiinalaisissa ravintoloissa ruokaa, jonka maistaa!!! Outo on fysiologian maailma...

t:jenny

Thilda kirjoitti...

Jenny; Niin, tosi ärsyttävä aine! Miten tämä yhtälö toimii, kun minä rakastan vahvoja makuja ja inhoa lisäaineita?! :O

Anonyymi kirjoitti...

Öljyä, kultaseni, öljyä!! Se on luonnollista ja vahvistaa makuja, toimien makuaineiden liuottimena! Laitapa pikkuchilejä (annan sulle pussin kun seuraavaksi nähdään - ovat tädiltä Italiasta) öljypulloon, ja käytä öljyä chilitahnan paistamiseen ennen muiden ainesten lisäämistä niin vot! Ja sitten ne sezhuaninpippurit ja inkivääri... ja valkopippuri... ja limetin mehu antaa myös potkua.

-j

Thilda kirjoitti...

J; Jaahas... namivinkkejä :D Kiitos!