perjantai 26. helmikuuta 2010

Värinäkö

Siis tämä ei ollu kysymys, vaan väri-näkö. Enkä nyt tarkoita puna-vihersokeutta tai mitään muutakaan konkreettista silmin nähtävää.


Vaan että R on punainen, T on hyvin tumma, ehkä sininen, V on vaaleansininen, H ruskea... Ja sunnuntai kirkkaan keltanen, keskiviikko oranssinkeltanen...


Kysynkin nyt teiltä, jotka luette blogiani, että kuinka monelle tämä on tuttua ja kelle ihan huuhaata?


Kommentin voi jättää nimimerkillä, eikä kirjautumista tarvita. Olisin hyvin kiitollinen vastauksista!


Selitys tulee ensi kerralla! ;)

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Ihanaa ... kiitos kysymästä! Luulin ensin että puhut värinästä, mutta kun lukee lopppuun saakka, niin johah selkenee. Kyllä, näen kaiken väreissä, nimet, vk.päivät, kuukaudet, kirjaimet, numerot ja kaikki sanatkin, siis kaiken!! R on mulle ruskeanpunertava, T on musta, L on sininen, sunnuntai on keltainen ja S kirjainen on keltainen jne. Joskus nimien värit saattavat vaihdella, aivan kuin suhteeni siihen ihmiseen tekisi sen tempun, ettei olekaan sama nimi joka pv samanvärinen. Mun mielestä tällä ominaisuudella on nimikin, mutta en muista sitä nyt!

Thilda kirjoitti...

Kyllä vaan, nimi on synestesia. Siitä enemmän lauantain postauksessa. Mielenkiintoista että koet noin paljon värejä. Olet siis harvinaislaatuisempi synesteetikko kuin minä, joka näen vain kirjaimet ja numerot ja viikonpäivät väreinä. Mutta skaala on todella laaja sillä mitä voi kokea! Hyvin mielenkiintoista. Tässäpä meille neurologinen pähkinä purtavaksi. Että miksi näin on. Muistaakseni n10 vuotta sitten Tiede-lehdessä oli aiheesta perinpohjainen juttu, jossa selvisi aika tavalla aivojen toiminnasta. Olkoonpa vaikka aivotoiminnan "vajavuutta", mutta rikkautena ainakin itse sen koen. Toivottavasti kaikki "aivokaimat" kokevat samoin! ;)

Ritva kirjoitti...

tuttua on. paljon on aiheesta keskusteltu
ystäväpiirissä. eräs pesunkestävä synesteetikko ystäväni on perehdyttänyt tähän väri maailmaansa.

itse en varsinaisesti "näe väreissä", vaan koen värit niin voimakkaina, etten aina tahdo jaksaa niitä ympärilläni. assosioin helposti, eikä kirjanten tai numeroiden näkeminen väreissä tunnu minusta lainkaan kummalliselta.