lauantai 24. huhtikuuta 2010

Fleckenstein, osa 5/5

Nyt näyttää kyllä linnapiha niin kutsuvalta, että tarvii lähtee kompuroitteen alaspäin.

Tonne rinteeseen me muuten mennään seuraavaks. Peikonhammas kutsuu, (ihme friikkitouhua!)

Kauheen epätasasia seiniä ja kattoja ne on väsänny, eivät raukat vielä oikeen osanneet. Kukaan ollu kertonu niille elementeistä, vielä kaheksaansataan vuoteen...

Ei kai ne ny joka päivä näitä portaita juoksennellu ylös alas...? Kaippa se oravanpyörä nosti ihmisiäkin...

Mää zuumailen tässä justiinsa niinku keskiaikanen sotilas! Tää torni on kyllä osittain uusvanha. (Purkaisivat loputkin rotiskot ja rakentaisivat jo uutta!)

Tästäkin on ollu hyvä vahtia kuinka työt sujuu vai onko lakon uhkaa.

(Ne päästi meidät pois!)

Jos oikeen tarkasti kattoo niin tuos kalliohampaas vähä keskikohdan yläpuolella näkee pienen oranssin pisteen. Se on joku hullu. Siä se kiipes ylös asti vaikka sen eukkokin yritti kiskoa sitä takasi köydestä. Emmä viittiny sotkeentua asiaan.

Jokohan me oltais nuolenkantaman ulkopuolella? Meinaan jos ne tua linnas katuu kun päästivät meidät pois...

Parasta väijyä täälä puitten takana vähän aikaa.

Haukankatseeni ei kyllä erota ketään... lähtiköhän ne joukolla perään?

Ei me jääty odotteleen niitä. Kateltiin sitten vähä kauempaa ja surkuteltiin minkälaisis kopeis noi torpparitkin vielä asuu.

Siä ois ollu näköjään jotain salatorneja sen kallion toisella puolella. No vallataan ne sit ens kerralla.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Voi että ... en tottatosiaan ollut tiennytkään, että tämmösiä juttuja on olemassa. Mukava katella kuvista, näin korkeanpaikankammoisena, ja kuitenkin saan vattanpohjaan jotain kauhunomaista ihanaa tunnetta...ensi yönä olen varmaan tuo oranssi piste, joka on tulossa alaspäin....

Thilda kirjoitti...

Nää oli aika huikeita paikkoja. Raapaistiin vasta pintaa, eli silläkin alueella jäi paljon raunioita tutkimatta, koska niihin oli niin hankala mennä meidän aikataululla. Olisi pitänyt rämpiä kilometri tai useampi ylämäkeen. Siinä se päivä olisikin kulunut. Lataa koneellesi Google-earth, josta näkee zoomatessa sinne ladattuja valokuvia. Sen avulla mekin matka suunniteltiin!