maanantai 12. huhtikuuta 2010

Nyt mua viedään linnasta linnaan...

Tämänkertainen linnakurkistus vie sananmukaisesti linnasta linnaan. Kyseessä on kolmen linnan jono vuoren huipulla. Linnat ovat Altdahn, Grafendahn ja Tanstein. Alunperin linnat on rakennettu eri aikaan; Tanstein 1127, Altdahn 1236 ja Grafendahn 1287. Linnoilla on ollut eri omistajat, mutta niiden välille on rakennettu sillat. Nykyään linnoja on vaikea hahmottaa erillisiksi, niin kiinteästi ne on rakennettu yhteen.Kuvassa rekonstruoitu rakennuskivien nostolaite. Tämän vuoksi jokaisessa kivessä on keskellä pieni kolo.


Kuvan huone on louhittu kokonaan kallioon. Keskelle on jätetty kannatinpylväs.
Viereisestä linnasta näkyy keskellä metsäisiä vuorenhuipuja tämä kolmen linnan kompleksi.


Vallihaudassa uiskenteli paljon kultakaloja muistuttavia kaloja.


Grafendahn tuhottiin 1460-luvulla, eikä sitä koskaan rakennettu kokonaan uudelleen. Asumaton se oli jo 1500-luvun alussa. Altdahn tuhottiin ensimmäisen kerran jo 1363. Se poltettiin mm 1426 ja 1438. Linna kärsi vahinkoa 30-vuotisen sodan aikana (1618-1648) mutta lopullisesti Ranskan joukot tuhosivat sen heti 9-vuotisen sodan alussa (1688-1697). Myös Tanstein tuhoutui 9-vuotisen sodan alussa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava paikka! Ja mitkä maisemat! Näemmä sääkin oli suosinut teitä. Olitteko moottoripyörillä matkassa?

T:Jenny

Thilda kirjoitti...

Sää oli lähes koko ajan hyvä! Oltiin ihan lentsikalla ja sitten vuokrattiin auto. Kätevää ja halpaa. Mopolla ois voinu tulla kylmä ja aikaa ois menny enemmän kun Baltian kautta ois menny :)